// ACTUEEL

Mooi: op deze Haagse school kan jouw VMBO’er nu versneld naar een topcarrière in de horeca

22 januari 2021

Het is de oudste horeca- en bakkerijschool van Nederland en een begrip in het Haagse: François Vatel. Een kleine, overzichtelijke school waar 12 tot 18-jarigen de liefde voor koken en bakken direct kunnen omzetten in de praktijk. Vanaf vandaag (22 januari 2021) is er een officiële samenwerking met ROC Mondriaan: wat betekent dat VMBO’ers nóg gemakkelijker doorstromen naar andere horecaopleidingen op MBO-niveau.

Versneld je diploma’s halen

Marco van Wijngaarden is locatiedirecteur van de school en is heel blij dat er vanaf vandaag een samenwerking met ROC Mondriaan is. “We hebben drie doorstroommogelijkheden van François Vatel (VMBO-onderwijs) naar ROC Mondriaan (MBO-onderwijs) ondertekend”, vertelt hij. “Dat betekent dat leerlingen Horeca versneld hun niveau 2 diploma kunnen halen in de vakmanschapsroute met het ROC. En: leerlingen kunnen op iedere niveau 2 opleiding van het ROC terecht als ze bij ons de opleiding Horeca Voeding en Voedingsindustrie of Bakkerij afronden.”

Laagdrempelig

François Vatel is nu dus een nog gemakkelijkere springplank naar het Middelbaar Beroepsonderwijs. Bovendien is het een laagdrempelige school, waar je de echte basics van het vak leert vertelt Marco. “Wij zijn een kleine, overzichtelijke school met veel begeleiding en we merken dat de leerlingen dat prettig vinden. Ik vind het mooi dat we door de actieve aansluiting met MBO-opleidingen een belangrijke stap hebben gezet om het onderwijs aan te bieden wat deze leerlingen zo hard nodig hebben.”

Breder aanbod

“François Vatel staat bekend om de opleidingen op het gebied van horeca, bakkerij en recreatie, maar daar is een aantal jaar geleden ook het profiel media, vormgeving en ICT bij gekomen. We zijn druk bezig om ons onderwijs nog beter te maken en dat gaat de goede kant op!

De afgelopen jaren zit het aantal leerlingen weer in de lift”, vervolgt hij, “En hebben we een mooie beoordeling van de onderwijsinspectie gekregen. Daarnaast zijn er eerder samenwerkingsverbanden opgezet met MBO-scholen in de buurt.”

Lees het originele artikel op:
https://indebuurt.nl/denhaag/nieuws/mooi-op-deze-haagse-school-kan-jouw-vmboer-nu-versneld-naar-een-topcarriere-in-de-horeca~157521/CONTACT
François Vatel
Granaathorst 20 | 2592 TD Den Haag

t 070 - 344 00 00
e info@vatel.nl

  

fiets en ov
Onze school is goed bereikbaar met het ov. Check 9292.nl voor de beste ov-verbinding. Fietsen kan natuurlijk ook.

snel zoeken
aanmelden
groep 8
vakanties
downloads

routebeschrijving
vmbo | basis • kader • gl • tl (met en zonder LWOO)
François Vatel en Veurs Voorburg werken op een aantal gebieden nauw samen. Beide scholen zijn onderdeel van Scholengroep Spinoza.

© François Vatel 2024 | Disclaimer | Privacyverklaring
Realisatie Synecom | Webbouw Knijnenburg Producties