5 20

Organisatie



Lestijden 

Een lesuur duurt 50 minuten. Indien meerdere lesuren achter elkaar in hetzelfde vak gegeven worden, spreken we van een ‘blokuur’. Dit komt vooral voor bij gymnastiek, tekenen en praktijkvakken. 

In het rooster lopen de lesuren door tot en met het twaalfde uur. Alleen de vierde klas horeca maakt gebruik van deze lesuren in verband met de verzorging van het diner voor de gasten in het restaurant. 

Om 8.15 uur gaat de eerste bel en als de tweede bel om 8.20 uur gaat dient iedereen in de lokalen te zijn. Na het tweede, vierde en zesde lesuur is er een pauze. Na afloop van deze pauzes gaat er ook een eerste en tweede bel. Bij de tweede bel dient iedereen in de lokalen te zijn.  

Op dinsdag stoppen de lessen altijd na het zesde uur. Daarna is er voor het team een vergadering gepland. Hierdoor is er minder lesuitval op andere momenten. 

In de pauzes surveilleert personeel in de hal, de aula en buiten. 

0e uur 07.30-08.20 uur
1e uur 08.20-09.10 uur
2e uur 09.10-10.00 uur
Pauze 10.00-10.15 uur
3e uur 10.20-11.10 uur
4e uur 11.10-12.00 uur
Pauze 12.00-12.25 uur
5e uur 12.30-13.20 uur
6e uur 13.20-14.10 uur
Pauze 14.10-14.25 uur
7e uur 14.30-15.20 uur
8e uur 15.20-16.10 uur
9e uur 16.10-17.00 uur
10e t/m 12e uur 17.00-20.00 uur (alleen voor de 4e klassen en 3GTL)

 

Toelichting op het rooster 

Elke 4e klas horeca en de 3e klas GTL kan voor een themadiner worden ingezet. Vandaar dat zij op die dagen later beginnen en tot plm. 19.30-20.00 uur op school kunnen zijn. Voor de leerlingen wordt er een maaltijd geregeld.

 

Lessentabel 

Aan de lessentabel kunt u aflezen hoeveel lessen per week aan de diverse vakken worden besteed. Bovendien is zichtbaar welke vakken in de verschillende klassen worden gegeven. 

De consumptieve richting omvat de afdelingen Horeca en Bakkerij.

Download hier de PDF van de lessentabel >>>

 

Roosterwijzigingen en lesuitval

We streven er naar zo min mogelijk lesuitval voor te laten komen. Het is helaas niet altijd te voorkomen. Als een docent ziek is of om een andere reden uitvalt, is het over het algemeen zo dat een andere docent de klas voor dat uur opvangt. Indien de lessen niet meer opgevangen kunnen worden, proberen we de lesuren van de klas(sen) zo te verschuiven dat er zo min mogelijk tussenuren in zitten. De wijzigingen van het rooster voor de volgende schooldag worden in principe uiterlijk om 17.00 uur gepubliceerd in Magister. De laatste wijzigingen worden ‘s ochtends doorgevoerd. Vanaf ca. 7.30 uur staan deze wijzigingen in Magister.

 

Verlofregeling

Het is de school alleen in uitzonderlijke gevallen toegestaan om een leerling buiten deze perioden verlof te verlenen. Het doel hiervan is te garanderen dat leerlingen zoveel mogelijk alle tijd die de school besteedt aan leeractiviteiten benutten. Het is bovendien gebleken dat regelmatig verzuim uiteindelijk vaak leidt tot schooluitval. Meer informatie hierover vindt u onder ‘Hoe te handelen als schoolverzuim optreedt’. De school is verplicht elk ongeoorloofd verzuim aan de leerplichtambtenaar van de woongemeente van de leerling te melden. Op het verzaken van die plicht staan hoge boetes. Om alle genoemde redenen gaat de school heel zorgvuldig om met het verwerken van uw evt. verlofaanvraag.

Voor de exacte regels verwijzen wij u naar de afdeling Leerplicht op de site van de gemeente Den Haag: https://www.denhaag.nl/nl/vergunningen-en-ontheffingen/aanvraag-bijzonder-verlofvrijstelling-leerplicht.htm

 

Jaarplanner

Zoals u wellicht al gezien heeft, kunt u via onze website de jaarplanner inkijken. Alle zaken die belangrijk zijn voor leerlingen en ouder(s)/verzorger(s) staan hier omschreven. Voor mentordagen, open dagen, diplomering, enz. verwijzen wij u naar de website van de school.

 

Informatie via de mail

Wij verzoeken u dringend ons te voorzien van uw juiste emailadres(sen) zodat wij u snel en met zo min mogelijk bijkomende kosten kunnen informeren over bepaalde zaken.